آدمهای بسیار موفق تقریبا در هر کاری برنامهی روتین یا روزانهای دارند که آنها را برای موفقیت آماده میکند. و این صرفا هر برنامهی روزانهای نیست، بلکه برنامهای دقیق است که به هنگام اجرا ریتم و هماهنگی ایجاد میکند. در این نوشتر با روش های موفقیت آشنا خواهید شد.
به کسانی که به سطوح بالای موفقیت دستیافتهاند توجه کنید؛ از آنها توصیف زمانهایی را خواهید شنید که در بهترین وضعیت خود بودهاند، انگار که در یک “حریم” باشند. این حریم تصادفی درست نمیشود؛ از هماهنگ کردن دقیقِ مراحل مقدماتی و با مدنظر داشتنِ کارکرد این مراحل در آینده، حاصل میشود.
بازیکن بسکتبال یا بازیکن بیسبالِ حرفهای مورد علاقهیتان را تصور کنید. آنها را در خط پرتاب آزاد یا محوطهی ضربه مجسم کنید. آنها قبل از هر پرتاب به تعداد دفعات یکسانی توپ را بالا میاندازند یا دستکشهای خود را قبل از مستقر شدن برای رویارویی با ضربهی بعدی به شیوهی یکسانی مرتب میکنند. چرا؟ آنها قدرِ برنامهی روزانه را میدانند. با خلق یک الگوی تکرارپذیر، ورزشکاران نیاز به پردازش لحظه به لحظهی جزییات کوچک را مرتفع میکنند، و این کار ذهن آنها را از حواسپرتیهای غیرضروری رها میسازد.
این روش را میتوان در تمام جنبههای زندگی بهکار بست. بهترین فروشندگانی که تابهحال با آنها کار کردهام در خلق یک برنامهی روزانه از بقیه بهتر بودهاند. آنها از پیش تعیین میکنند با چه کسی قرار است تماس بگیرند و- وقتی زماناش رسید- یکییکی فهرست را تا پایین مرور میکنند و روی کاری که در دست اقدام دارند تمرکز میکنند.
برنامهی روزانهی جذاب یکی از نخستین لازمههای موفقیت است. این هم پنج روش یا روش های موفقیت برای عملی کردن آن:
۱. اولویتهایتان را فهرست کنید.
بزرگترین اولویتهایتان کدامها هستند؟ مهمترین برنامههای روزانهیتان مشخصا با اولویتهای شما در زندگی مرتبط هستند. کدام یک از این اولویتها همین حالا برای شما مهمتر است؟ وقتی مهمترین مورد را شناسایی کردید، از آنجا شروع کنید. این همان جایی است که تشکیل برنامهی روزانهی درست بزرگترین تاثیر خود را خواهد گذاشت.
مطلب مرتبط : موانع موفقیت: ۲۵ مانع که اگر به دنبال موفقیت هستید باید عبور کنید
۲. برای پیشرفت در بزرگترین اولویتهایتان یک برنامهی روزانه درست کنید.
بسیاری از آدمها هرگز در زمینههاییکه خیلی به آنها علاقمند هستند به موفقیت پایداری نمیرسند چون یا برنامهیروزانه ندارند یا برنامهی روزانهیشان پیوسته در حال تغییر و نوسان است. این تعریف یک برنامهی روزانه نیست. اگر الگویی برای آمادهسازی ندارید که بر اساس آن عمل کنید، باید از صفر شروع کنید. اگر هم واقعا برنامهی روزانه دارید، حتی یک برنامهی روزانهی قطعا ناشیانه، با تعریف آن روی کاغذ به تحیلل و بررسی برنامهیتان بپردازید. این مرحله به شما اجازه خواهد داد تا بعدا فرصتهای پیشرفت را تشخیص دهید و معین کنید کدام بخشها در اولویت هستند.
۳. برنامهی روزانهیتان را ارزیابی کنید.
برنامهی روزانهی کنونیتان هرچه که هست، احتمالا جای توسعه دارد. در کدام قسمت کم میآورید؟ پروتکلی که برای مدتی طولانی مورد استفاده قرار گرفته است احتمالا به بازنگری نیاز دارد. یا، شاید پروتکل شما گنجایش الگوهای بیشتری را داشته باشد. مطمئن شوید برنامهی روزانهیتان را به صورت دورهای بازبینی میکنید تا مو لای درز آن نرود.
بعضیوقتها، سادهترین راه پیشرفت حذف اجزاِی غیرمفید از برنامهی روزانهیتان است. برداشتن عادتهای بد یا بیبازده. به عبارت دیگر، گاهی با کم کردن از برنامهی روزانهیتان، بر ارزش آن بیفزاید.
۴. مکملهای لازم را در برنامهی روزانهیتان بگنجانید.
برنامههای مکملی کوچک در یک برنامهی روزانه میتواند فوقالعاده کمککننده باشد. به عنوان مثال، اگر بهندرت شنبهها صبح بهموقع سر جلسهی فروش میرسید، لباس و فهرست صبحانهیتان را شب قبل انتخاب کنید. صرف چند دقیقه وقت در برنامهی روزانهی صبحگاهیتان برای اصلاح صورت، نه تنها شما را وقت شناس نگه میدارد، بلکه ترس دیر رسیدن را هم از بین میبرد. و به نوبهی خود، اینکار وقتی جلسه شروع شود تمرکز بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت.
۵. برنامههای روزانهی آدمهای موفق را مطالعه کنید.
میتوانید از تقلیدِ برنامههای روزانهی آدمهای بسیار موفق استفاده ببرید. همانطور که پیشتر ذکر شد، موفقترین آدمها برای هر وضعیتی معمولا برنامهی روزانهای داشتهاند. این شانس هست که، وقتی پروتکل شخصی خودتان را میسازید نیازی به دوبارهکاری نداشته باشید، پس با یکی دو نفر از همکاران خوشنام و معتبر مشورت کنید و از بهترین تجربههای آنها استفاده کنید. اگر از برنامهی روزانهیتان رضایت دارید، میتوانید به شخص دیگری کمک کنید یا شاید کاملا اتفاقی چیز جدیدی یاد بگیرید.
داشتن برنامههای روزانه امری ضروری است، نهتنها چون آهنگ درست شما را برای رسیدن به موفقیت حفظ میکند، بلکه چون کمک میکند احساسات را از فعالیتهای مهم یا استرسزا حذف کنید. آنها به شما اجازه میدهند روی روند امور- نه نتایج- تمرکز کنید و بعضیوقتها همین کلید موفقیت است.
منبع: بازده